maanantai 11. huhtikuuta 2011

Valinnan vaikeus: neulepaita-asiaa 0.2

Neulepaidan suunnittelu ja pohdiskelu jatkuu. Tajusin tosiaan että eihän Kuopiossa edes ole Dropsin jälleenmyyjää, en tiedä mistä olen sellaisen käsityksen saanut. Perjantaina matkalla Kuopioon kävin etsimässä Jyväskylästä lankaliikettä, jossa huhujen mukaan Dropseja myydään, mutta kiireessä 10 min ennen sulkemisaikaa en tietenkään löytänyt koko liikettä. H jäi autoon kuuntelemaan takapenkin kilpamaukumista kissojen esittäessä kuuluvan kannanottonsa siihen, että Jyväskylässä käännyttiinkin keskustaan sen sijaan että olisi ajettu suoraan läpi. Niinpä sitten kiireessä haahuilin hetken edestakaisin ja palasin sitten autoon ja jatkettiin matkaa.

Toisaalta on ihan hyväkin, että en sitten liikettä löytänyt. Mukaani tarttui nimittäin joku aika sitten eräiltä käsityömessuilta kolme kerää Alpacaa (ks. bannerikuva), joista oli tarkoitus tulla pipo, mutta joista useiden yritysten ja purkamisten jälkeen onkin nyt syntymässä kauluri. Testailin tuossa melkein valmista kauluria ja huomasin Alpacan kutittavan vaikka sen ei pitänyt. Olen aiemmin siitä pipon tehnyt, jonka kanssa ei mitään ongelmia ole ollut, joten hieman yllätyin. Ilmeisesti kuitenkin hiukset estää välittömän ihokontaktin, eikä otsan iho liene yhtä herkkää kuin kaulan. 

Joka tapauksessa vaikuttaisi nyt siis siltä, että lankavalintaa on mietittävä uudemman kerran. Se on sinänsä hyvä uutinen, että nyt voin ratsata sopivat ehdokkaat ihan paikallisista lankakaupoista. Toisaalta myös kevään korvalla lämpimän villapaidan tekeminen ei tunnu kovinkaan inspiroivalta, joten joku kesäisempi vaihtoehto voisi muutenkin olla parempi. 

Olen viimeaikoina ihastunut bambuun kuituna sen (oletettavan) ekologisuuden, pehmeyden ja antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi. Esimerkiksi eräätkin bambufroteiset käsipyyhkeet voivat roikkua kylppärin naulakossa ties miten pitkään alkamatta haista, kun taas niiden puuvillaiset lajitoverit kestävät samassa käytössä vain parisen viikkoa. Yksi mieleen tullut vaihtoehto voisikin olla Sirdarin BabyBamboo. Pienellä penkomisella löysin varastoistani valkoisen ja vaaleanpunaisen kerän lopun, mutta ne eivät nyt ihan taida natsata toiveisiin. Pientä pohdintaa on vielä myös mallin suhteen. Hieman houkuttaisi mahdollisesti paidan sijasta neuletakki, mutta en ole vielä ihan varma. Olen oikeastaan ihan ylpeä itsestäni, kun kerrankin uhraan langalle ja mallille tarkempaa pohdintaa sen sijaan että ryntäisin välittömästi kauppaan ja toteutukseen. Syystä mulle-kaikki-nyt-heti varmaankin ovat tähänastiset itselle neulotut puserot jääneet aika pitkälti käyttämättöminä kaapin perukoille lojumaan. Kenties pienellä kärsivällisyydellä saavutetaan mieluisampi lopputulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti