maanantai 4. huhtikuuta 2011

Keltamusta

Vaikka KalPa viikko sitten lähtikin kesälomille, niin vähän lätkätunnelmia. Tuossa taannoin sain H:lta innostuneen linkin, että tällainen olisi hieno, teetkö? Palkkioksi neuvottelin itselleni uuden toppatakin, ja eikun lankakauppaan. Lankana Sandnes Fritidsgarn (joo, innostuin) keltainen ja musta, puikko oli muistaakseni löysähköllä käsialallani 4.5. Malli ihan omasta päästä suunniteltu. Raitojen leveyttä mittailtiin insinööreinä tietysti millimetrimitalla, jotta saatiin suunnilleen täsmäämään. 
Aloitin neulomisen toisesta hihansuusta, jatkoin rintaosioon johon jätin sopivalta tuntuvan pääaukon ja neuloin toisen hihan kavennuksinaan peilikuvana ensimmäisestä. Sitten poimin sopivasti silmukoita hihaosion reunoista ja neuloin helman. Helmaan tuli vielä kaksi vähän kapeampaa mustaa raitaa ja erona alkuperäiseen resori. KalPa-logon tekeminen olisi ollut mahdotonta noin paksulla langalla, joten päätettiin jättää ihan suosiolla pois. A rinnuksissa on tuota kuvaussessiota varten harsittu kankaasta, normaalikäytössä siis ilman sitä. Ei siis mikään täydellinen repro ole, mutta erittäin tyytyväinen olen lopputulokseen, ja mikä tärkeintä H myös. Peleissä on tullut H:lle positiivista kommenttia paidasta useammalta tyypiltä, joten ei voi ihan huono olla. ;)  Ylempi kuva (jolla muuten tuli palkinto KalPan valokuvauskilpailussa!) H:n käsialaa ja mallina I, jolle työn alla nyt samanlainen paita. Vähän täytyy tehdä välillä muutakin ettei pääse ihan totaalikyllästyminen iskemään, mutta seuraavaan peliinkin on toki vielä puoli vuotta aikaa. ;)
Kuten kuvasta näkyy, lanka on jo muutamien käyttökertojen jälkeen lähtenyt vähän nyppyyntymään. Ihan aktiivikäyttöön tulevaan paitaan lanka ei siis varmaan kulumisominaisuuksiltaan (100% villaa kun on) ole paras mahdollinen vaihtoehto, mutta tällaiseen vähän harvemmin käytettävään minusta ihan kelpo. Lankahan on paljon huovuttamiseen käytetty, joten pieni huopuminen vain kuuluu asiaan. Se tekee paidasta myös pehmeämmän käyttää, eikä minusta edes näytä mitenkään pahalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti