torstai 30. kesäkuuta 2011

Jussia vähän jälkijunassa

Palataan hetkeksi juhannukseen, jonka tänä vuonna vietimme vähän erilaisissa merkeissä kuin yleensä. Railakkaan juhlimisen ja hyttysten läiskimisen sijaan vietimme perjantain H:n kanssa kotona kahdestaan, syöden ja juoden hyvin, sekä ihan vaan yhdessä oleskellen ja mistään stressaamatta. H loihti ateriaksi huippuhyviä blinejä ja jaksoimme kerrankin jopa kattaa vähän normaalia hienommin (joskin sitäkään erikoisemmin etukäteen suunnittelematta).

Blinien kanssa oli tarjolla perinteiseen malliin liha- tai kalavaihtoehto oluen kera, sekä tietysti tätä ;) :
Lauantaina heräiltyämme nautimme brunssiksi blinien jämät ja suuntasimme sitten mökkeilemään sukulaisteni kanssa. Juhannushan on perinteisesti hyvä tekosyy kaiken hyödyttömän rakennusjätteen polttamiselle, joten poikkeuksellisesti pääsimme ihastelemaan lieskoja lauantaina, vaikka yksi kokko oli poltettu jo edellisenä iltana. En tosin tajunnut ottaa kameraa edes mukaan mökille, joten kokon melko massiivisiksi innostuneista lieskoista ei nyt ole kuvatodisteita.
Katselin jo viime kesänä hääkimppuun pioneja sillä silmällä, mutta koska häät oli elokuussa, ei niitä juurikaan ollut saatavilla. Sittemmin olen edellisestään hurahtanut kyseisiin kukkiin ja ostinkin jokin aika sitten parvekkeelle ruukkuun pionin. Se ei ilmeisesti kuitenkaan oikein tykännyt siirtämisestä, joten näyttää pahasti siltä, että kukkia on siihen yksilöön turha odottaa tänä kesänä. Mökillä sen sijaan pionit rehottivat täydessä loistossaan, joten pakkohan siellä puskissa oli käydä vähän varkaissa. ;)
Ilokseni kukat ovat edelleen näin torstaina ihan priimassa kunnossa, ja aukeamattomia nuppujakin on vielä muutama jäljellä. Saanemme siis nauttia huumaavasta tuoksusta vielä vähän aikaa. Harmi vaan että eräät karvanaamat tykkäävät kasviperäisistä tuotteista siinä määrin, ettei maljakkoa voi jättää käytännössä hetkeksikään vartioimatta. Onneksi keittiöstä löytyy vielä pari hyllyä, johon kukat saa nostettua turvaan tuholaisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti